Obavijest o početku sezone 2021/

Admin


S obzirom na sve okolnosti oko pandemije korona virusom i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvršni odbor HPS-a je na svojoj zadnjoj sjednici donio odluku o početku natjecateljske sezone 2021/2022 godine. Prema ustaljenoj praksi, a sukladno Natjecateljskom pravilniku HPS-a, županijski savezi imaju obavezu 24 sata prije početka ligaškog natjecanja, tj. prve odigrane utakmice, HPS-u dostaviti kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje i to: *Kompletnu dokumentaciju za ligaško natjecanje, prijavnice svih ekipa te Zahtjev za registraciju za sve igrače. *Popis svih liga koje će igrati te sezone, s imenima ekipa koje u tim ligama sudjeluju *Kompletan raspored natjecanja, s datumima odigravanja kola i parovima za svako kolo. *Sustav doigravanja u svim ligama, koji će se primjenjivati  u aktualnoj sezoni, kao i broj ekipa koje prelaze u viši odnosno ispadaju u niži rang natjecanja te jasno definirane kriterije kako se popunjavaju lige u višem rangu (prema poretku na tablici nakon regularnog dijela ili nakon doigravanja) Vezano za rang natjecanja i kategorije igrača natjecateljska sezona 2021/2022 gleda se kao nastavna na natjecateljsku sezonu 2019/2020, a prekinutu sezonu 2020/2021 se ne uzima u obzir. *Ove sezone iznimno se pomiče rok dostave dokaza o ispunjenim svim financijskim obavezama prema HPS-u na 1. prosinca 2021. godine Kao što je poznato sezona uvijek službeno započinje 1. rujna tekuće godine, dok je posljednji mogući rok za početak ligaških natjecanja po županijama do 1. studenoga.

OBAVEZNO SUDJELOVANJE U KUPU ZA SVE EKIPE U 1. I 2. LIGI

U svezi s kup natjecanjem u skladu s Natjecateljskim pravilnikom HPS-a (2.13.3) sve ekipe koje se natječu u prvoj i drugoj ligi u svojim županijskim savezima imaju obavezu sudjelovanja u KUP natjecanju. Ova obaveza se ne odnosi na ekipe koje se natječu u trećoj ligi. Obaveza nastupanja u KUP natjecanju je i za sve ženske ekipe u kojima se igra ženska liga. Za ekipe koje nastupaju u 3. ligi ta obaveza ne postoji, odnosno one samostalno odlučuju žele li sudjelovati u kup natjecanju ili ne. Iznosi kotizacija i članarina za sezonu 2021/2022 koje se plaćaju prema HPS-u Kotizacija za ekipu (Liga): 250,00 kn po ekipi Kotizacija za ekipu (Kup):  150,00 kn po ekipi Registracija natjecatelja:     75,00 kn po igraču Članarina: 100,00 kn po klubu/županijskom savezu (članarinu ne plaćaju ekipe već samo klubovi i županijski savezi) Klasični pikado: Kotizacija za ekipu (Liga): 400,00 kn po ekipi Registracija natjecatelja: 75,00 kn po igraču Članarina: 100,00 kn po klubu (članarinu ne plaćaju ekipe već samo klubovi) Ako je natjecatelj registriran u ekipi koja se natječe u elektronskom pikadu onda ne plaća registraciju natjecatelja za klasični pikado.

Registracija natjecatelja u HPS moguća je samo preko županijskih pikado saveza koji su članovi HPS-a.

 


Ekipe se za sudjelovanje u ligaškom natjecanju mogu prijaviti isključivo preko svog županijskog saveza, dakle ne mogu samostalno HPS-u slati Prijavnicu za ekipna natjecanja. Za prijavu ekipe trebaju svom županijskom savezu poslati sljedeću dokumentaciju:     Prijavnica za ekipna natjecanja     – mora biti kompletno popunjena, tako da budu čitljivi svi podaci, inače će se smatrati nevažećom     – Prijavnica se može skinuti na web stranici HPS-a (www.hps-dart.hr), na linku DOKUMENTI, podlink OBRASCI     Zahtjev za registraciju natjecatelja        – da bi se smatrao važećim; Zahtjev mora biti kompletno popunjen (sva polja osim broja članske iskaznice za novo registrirane natjecatelje, jer će oni dobiti broj upisom u bazu igrača)     – Za nove natjecatelje; uz Zahtjev se obavezno treba priložiti preslika obje strane osobne iskaznice (tako da budu čitljivi svi podaci koji se na njoj nalaze)     – Zahtjev za registraciju natjecatelja može se skinuti na web stranici HPS-a, na linku DOKUMENTI, podlink OBRASCI Podsjećamo da u županijama u kojima se zbog nedovoljnog broja ekipa ne igra ženska liga, za ženske ekipe ne vrijedi obaveza nastupa u ligaškom ili Kup natjecanju kako bi ostvarile pravo nastupa na ekipnom PH, odnosno na završnici Kup-a RH. Obaveza je da se sve ženske ekipe na početku sezone registriraju i prijave u HPS-u. Voditelj ureda Hrvatskog pikado saveza, Tonči Gregov