3. POJEDINAČNO I EKIPNO PRVENSTVO RH U KLASIČNOM PIKADU

Admin


Još se nisu slegli dojmovi sa 27. Državnog ekipnog prvenstva u elektroničkom pikadu a za tjedan dana ponovno kreće rapsodija hrvatskog pikada. Naime 3. Pojedinačno i Ekipno prvenstvo RH u klasičnom pikadu a sukladno kalendaru natjecanja HPS-a, održat će se 14. i 15. svibnja 2022. godine, u prostorijama - Billiards Club 8 Ball, na adresi: Kelekova 4, 10360 Sesvete, Zagreb i to na način da će se prvog dana (subota) održavati ekipno prvenstvo a drugog dana (nedjelja) pojedinačno prvenstvo u klasičnom pikadu.

Kao i na zadnjem prvenstvu format ovogodišnjeg  prvenstva u klasičnom pikadu ostaje isti. U aktualnoj natjecateljskoj sezoni ekipna natjecanja organizirana su u 10 županijskih saveza, a natjecalo se 68 ekipa u kojima je sudjelovalo 479 natjecatelja. Ovo je svakako određeni napredak u odnosu na prošlu sezonu i za očekivati je da će u idućoj sezoni klasični pikado rasti kako u klupskoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji. Na zadnjem 2. Ekipnom prvenstvu RH u klasičnom pikadu, koje se održalo 5. rujna 2020. godine pobjednički trofej ponijeli su dečki iz Darts Point Team Bana dok su pojedinačni prvaci Boris Krčmar kod seniora i Marina Letica kod seniorki.

EKIPNO PRVENSTVO

Ekipno prvenstvo starta u subotu 14. svibnja 2022 godine u 10:00 sati. U prvoj fazi natjecanja igra se u skupinama po tri ekipe, dalje idu dvije prvoplasirane. U drugom dijelu natjecanja igra se na listi 16, po jednostrukom nokaut sustavu (samo desna strana). Odlukom IO HPS-a na ovogodišnje prvenstvo mogu se prijaviti i ekipe dama koje nisu igrale ligaško natjecanje po županijskim ligama ali se moraju uredno registrirati u bazi članstva HPS-a a sukladno važećim propisima o registraciji.

Za ekipe Dama također je potrebno dostaviti prijavu za sudjelovanje na EKIPNOM PRVENSTVU HRVATSKE U KLASIČNOM PIKADU” koji se može pronaći na web stranici HPS-a pod linkom DOKUMENTI, pod link OBRASCI (xls).

 Ekipe dama koje žele a koje se još nisu prijavile na ekipno prvenstvo mogu to napraviti do utoraka 10. svibnja 2022. godine do 11.00 sati do kad prijava mora stići u uredu HPS-a, Avenija Dubrava 238, Zagreb.

SUSTAV NATJECANJA.....................(pdf)

POJEDINAČNO PRVENSTVO

Pojedinačno prvenstvo starta u nedjelju 15. svibnja 2022 godine, u 10:00 sati. U prvoj fazi natjecanja kod seniora igra se u 16 skupina sa po četiri natjecatelja u skupini, svaki sa svakim, skupinu prolaze dva bolje plasirana natjecatelja. U drugom dijelu natjecanja igra se na listi 32 po jednostrukom nokaut sustavu (samo desna strana). Kod seniorki se u prvoj fazi igra po skupinama, po četiri natjecateljice u skupini, svaka sa svakom, skupinu prolaze dvije bolje plasirane natjecateljice.

Na pojedinačnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji sudjelovati će 64 natjecatelja iz 4 regije, kako slijedi:

- SZ Hrvatska (PSVR, PSGZ, PSKZŽ, PSZŽ, PSSMŽ)....... 10 natjecatelja

- Slavonija (PSVSŽ ,PSBPŽ, PSKKŽ)................................... 17 natjecatelja

- Primorska Hrvatska(PSPGŽ, IPS, PSKŽ) .......................... 16 natjecatelja

- Dalmacija (PSZDŽ, PSŠŽ, PSSDŽ, PSDNŽ)................... 21 natjecatelja

U konkurenciji dama sudjelovati će sve natjecateljice koje su sudjelovale na regionalnim mastersima, a njih je bilo 26, (Slavonija 3, Dalmacija 13, SZ Hrvatska 10).

SUSTAV NATJECANJA.....................(pdf) Izvlačenje skupina za 3. Pojedinačno i Ekipno državno prvenstvo u klasičnom pikadu započet će po utvrđenim pravilima, u utorak 10. svibnja 2022. godine u 12.00 sati u uredu HPS-a, Avenija Dubrava 238, Zagreb.

Izvor:

https://www.hps-dart.hr/index....