1. HPS MASTERS U KLASIČNOM PIKADU U SEZONI 2022/23

Admin


1. HPS MASTERS U KLASIČNOM PIKADU U SEZONI 2022/23


Za nešto manje od mjesec dana Hrvatski pikado savez započinje sa najavljenom Masters serijom turnira u klasičnom pikadu. Na posljednoj skupštini Hrvatskog pikado saveza održanoj 11. prosinca 2022. godine prihvaćen je prijedlog da se u ovoj sezoni igraju 4 turnira u klasičnom pikadu, na način da se u dva vikenda odigraju po dva turnira.

Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza donio je odluku da je prvi termin 25. i 26. veljače, a drugi termin 25. i 26. ožujka 2023. godine.

Domaćini i suorganizatori turnira su 8 Ball klub u Sesvetama, Kelekova 4, gdje će se odigrati prva dva turnira, odnosno caffe bar Shine, Trg dr. Franje Tuđmana 2,  Drniš, gdje će se odigrati druga dva turnira.

U nastavku donosimo najvažnije informacije za natjecatelje.

Svi turniri počinju u 12.00 sati. Prijave igrača bit će otvorene do 11.00 sati na dan turnira.

Sam turnir se igra na način da se do polufinala igra bolji od 9 (prvi do 5), polufinale bolji od 11 (prvi do 6) i finale bolji od 13 (prvi do 7), i to po klasičnom knock out sustavu (bez repasaža).

Domaćin turnira osigurava prostor za igru, mete, uređaje za suđenje i voditelja turnira.

Kotizacija iznosi 15 eura po turniru, od čega 10 eura ide u nagradni fond na svakom pojedinačnom turniru, dok 5 eura ostaje u ukupnom nagradnom fondu.

Raspodjela novčanih nagrada na svakom turniru je po sljedećem kriteriju:

 1. pobjednik 40% od uplata
 2. finalist 30% od uplata
 3. polufinalisti po 15% od uplata

UKUPNI NAGRADNI FOND

Sukladno prijedlogu prihvaćenom na Skupštini, ukupni nagradni fond nakon četiri odigrana Masters turnira će iznositi 2.000 eura. Ukupni nagradni fond se sastoji od iznosa prikupljenog na samim turnirima i razlike do 2. 000 eura, koju jamči Hrvatski pikado savez.

Ukupni nagradni fond se dijeli na dva dijela po 1.000 eura. Prvi dio je fond za poticanje reprezentacije, a drugi dio je fond za plasman na ukupnoj Masters listi.

Fond za poticanje reprezentacije će se podjednako raspodijeliti na članove reprezentacije. Kriteriji za izbor reprezentacije su sljedeći: prva tri igrača sa ukupne Masters liste izravno ulaze u reprezentaciju. Četvrti član reprezentacije će biti državni pojedinačni prvak. Ukoliko državni pojedinačni prvak bude ujedno i jedan od prve trojice navedenih, četvrtog člana će izabrati Izvršni odbor na temelju dodatnih kriterija: postignutih rezultata na državnom ekipnom i pojedinačnom prvenstvu u klasičnom pikadu, odnosno na temelju poretka Masters liste ili trenutne pozicije na rang listi WDF-a. Isto tako će IO HPS-a izabrati svakog sljedećeg člana reprezentacije, ukoliko netko od izabranih igrača iz bilo kojeg razloga ne može nastupiti za reprezentaciju.

Uvjet za ostvarenje prava na financijsku potporu iz fonda za poticanje, reprezentativci stječu na prvom sljedećem međunarodnom natjecanju na kojem će predstavljati Republiku Hrvatsku.

Drugi dio nagradnog fonda u iznosu od 1.000 eura će se raspodijeliti na prvih osam igrača sa ukupne Masters liste, po sljedećem principu:

 1. mjesto 300,00 eura
 2. mjesto 200,00 eura
 3. mjesto 150,00 eura
 4. mjesto 100,00 eura
 5. mjesto 80,00 eura
 6. mjesto 70,00 eura
 7. mjesto 60,00 eura
 8. mjesto 40,00 eura

Pravo na dio nagradnog fonda na temelju plasmana na Masters listi igrač stječe pod uvjetom da nastupi na pojedinačnom prvenstvu Republike Hrvatske u klasičnom pikadu. Ukoliko netko od navedenih igrača ne nastupi na pojedinačnom prvenstvu, lista se pomiče i pravo na novčanu nagradu stječe prvi sljedeći igrač.

DRŽAVNO POJEDINAČNO PRVENSTVO

Nakon odigrana četiri turnira, prvih 16 natjecatelja sa ukupne Masters liste stječe pravo izravnog nastupa na državnom pojedinačnom prvenstvu, dok će preostalih 16 dati županijski savezi koji organiziraju barem jedan izlučni turnir (može i više)  i o tome putem poveznice (link na turnir) obavijeste Hrvatski pikado savez na službenu adresu elektroničke pošte, a sve zbog izravnog uvida u broj igrača koji su nastupili i izračuna broja igrača s pravom nastupa po županijama.

Prvih osam natjecatelja sa ukupne Masters liste bit će ujedno i nostielji svojih grupa na pojedinačnom prvenstvu.

Rok za odigravanje posljednjeg izlučnog/ih turnira po županijama i dostavu podataka je 7. svibnja 2023. godine, nakon čega će Hrvatski pikado savez sastaviti grupe za pojedinačno i ekipno prvenstvo.

Kvota s pravom nastupa na pojedinačnom prvenstvu izračunava se na temelju broja različitih igrača koji su natupili na izlučnim turnirima po županijama.

U slučaju bilo kakvih izmjena, bit ćete pravovremeno obaviješteni!

Sportski pozdrav!

IO HPS-a